Blog #6 Puntjes op de i

Met het nieuwe jaar in zicht gaat het terugkijken naar het voorbije jaar bijna vanzelf.

Voor ons een bijzonder jaar, een jaar waarin we gestart zijn met onze uitvaartonderneming.

Een stap in ons leven die de tongen goed los maakten. In eigen dorp was het vooral: “Wat gaat ie nou weer doen?” en “Hoe lang zou hij het volhouden?” Sommigen vonden de combinatie met ton-praten nogal bijzonder, weer een ander juist heel mooi. Zelf snappen we de diverse meningen maar al te goed. Hier waren we op voorbereid. Onze verwachting was dat we een lange adem nodig zouden hebben om de onderneming tot een succes te maken. 

De eerste maanden waren naast spannend vooral erg rustig. Zo rustig dat er ergens ook de twijfel kwam; hebben we wel de juiste keuze gemaakt? Is de combinatie toch te bijzonder? We hebben voor de zekerheid zelfs ons meldnummer gebeld om te kijken of deze wel werkte….

Gelukkig sloeg na een aantal weken het roer om en wist men ons te vinden. Van Boekel tot Heeze en van Valkenswaard tot Eindhoven en zelfs enkele keren hebben we binnen onze eigen gemeente het vertrouwen gekregen om men bij te staan in het begeleiden van een afscheid. Dankbaar en trots kijken we terug op de voorbije maanden.

We hebben veel tijd besteed aan onze manier van werken. Hoe zetten we ons op de kaart? Hoe laten we zien dat we anders zijn dan anderen? Inmiddels is dit ons, naar onze eigen mening, goed gelukt. We onderscheiden ons ten eerste in onze prijsvoering, deze is uniek te noemen. Echter is dit ook weer een onderwerp waar we voorzichtig mee om moeten gaan. Het praten over de kosten van een uitvaart ligt gevoelig. Ondanks dat willen we dit onderwerp graag op de kaart zetten, het bespreekbaar maken. Maar vooral ook laten zien wat de daadwerkelijke kosten zijn.

Daarnaast werken we zonder standaard draaiboek, we beginnen blanco om zo een afscheid te maken dat past bij de persoon. Een afscheid altijd uniek en op maat gemaakt. Door groots of klein out-of-the-box te denken, wordt het afscheid net even iets persoonlijker. Ruimte voor eigen inbreng, onafhankelijk advies en altijd een duidelijke monitoring van het budget. Zoals alles in het leven gaat ook het laatste stukje meestal gepaard met een lach en een traan. Twee emoties waar ik dagelijks het uiterste van meemaak. Emoties die we bij een afscheidsdienst beide proberen te benaderen.

Helaas kunnen we niet voorkomen dat men afscheid moet nemen, we kunnen er wel voor zorgen dat het op een mooie, waardevolle manier gebeurt. Een manier waarop men met een warm en fijn gevoel terug kan kijken. Wij bedanken iedereen die ons het vertrouwen heeft gegeven om hen bij te staan.

Voor 2019 hopen we dit vertrouwen wederom te krijgen. Het is voor ons iedere keer weer bijzonder om betrokken te zijn bij het afscheid. 

Voor 2019 wens ik u alle goeds, koester de mensen om u heen en gedenk de mensen die u mist.

Dat de sterren aan de hemel ook voor u mogen schijnen!

Tot slot: wij krijgen graag feedback! Wat vindt u van onze onderneming? Van onze uitstraling? Van onze werkwijze? Als jonge onderneming staan we open voor kritiek, zeker als deze opbouwend is!

Kortom, we zetten graag de puntjes op de i om zo door te groeien naar een gevestigde en betrouwbare onderneming. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.