Wat kost een uitvaart?

Bij het regelen van een uitvaart speelt gevoel een grote rol. De kosten die alle keuzes met zich meebrengen, lijken dan vaak minder belangrijk. Toch is er ook nog een leven na de uitvaart, een leven waarin de financiële consequenties verstrekkend kunnen zijn. Daarom is helderheid rondom de kosten van een uitvaart van belang. Als eigentijdse uitvaartonderneming hechten wij veel waarden aan een open en eerlijk prijsbeleid.
Helaas is de uitvaartbranche met regelmaat negatief in het nieuw, iets wat wij zeer betreuren.

Het negatieve nieuws, raakt ook ons als kleine eerlijke onderneming.
Om te laten zien dat wij een onderneming zijn met liefde en passie voor het vak, laten we op deze manier ook onze prijzen zien. Praten over de kosten van een uitvaart is voor sommigen een taboe voor ons heel gewoon.

Ik informeer u graag,

Boy Jansen

De kosten
Wat de exacte kosten zijn, is afhankelijk van de wensen die u hebt en de keuzes die u maakt. Keuzes zoals bijvoorbeeld de huur van een opbaar- en afscheidslocatie, begraaf- of crematiekosten, de rouwkaart of advertentie, de uitvaartkist of baar, consumpties, bloemen, etc. Wij helpen u bij het maken van deze keuzes en adviseren u over de daarbij behorende kosten.

Na ons eerste gesprek ontvangt u een overzichtelijke en nauwkeurige kostenbegroting op basis van uw wensen of die van de overledene. Zo weet u precies en tijdig waar u aan toe bent en kunnen uw keuzes zo nodig bijgesteld worden. Na de uitvaart overhandigen wij u persoonlijk een overzichtelijke factuur welke grotendeels hetzelfde als de kostenbegroting zal zijn. Wij streven niet alleen naar een zeer persoonlijke begeleiding en betaalbare uitvaart, maar ook naar een volledig transparante facturering. Wij werken met een vast aanname tarief en een tarief voor het begeleiden van de afscheidsdienst. Alle andere kosten zoals bijvoorbeeld de uitvaartkist, rouwauto en uitvaartcentrum, berekenen wij 1 op 1 aan u door zonder wintoogmerk of verborgen provisies. Bij de eind factuur ontvangt u een kopie van alle aan ons gestuurde facturen.

Uitvaartverzekeraars die ook uitvaarten uitvoeren laten u graag geloven dat de verzekerde verplicht is de uitvaart bij hen te laten verzorgen. Er is vaak een briefje bij de polis gesloten met bijvoorbeeld de tekst dat het noodzakelijk is dat er na een overlijden direct contact wordt opgenomen met de verzekeraar. Dit is zeker niet verplicht, wat er ook op het briefje staat u bent altijd vrij in de keuze voor uitvaartverzorger. De mededeling dat u als verzekerde ergens anders duurder uit bent is niet juist, echter verschilt dit per uitvaartonderneming. Laat u goed informeren! Als u voor ons kiest, betaald de verzekeraar het verzekerde bedrag aan u of ons uit. Deze keuze is aan u.

Kosten berekenen
Wenst u een kostenbegroting te ontvangen vul dan onderstaand formulier in. Aan de hand van uw wensen kunnen wij een passende, eerlijke en overzichtelijke begroting voor u maken. Zo weet u wat u kunt verwachten. Is voor u de stap nog te groot om daadwerkelijk de kosten op te vragen naar aanleiding van uw persoonlijke wensen, klik dan eens op de buttons om een idee te krijgen.

Aanvraagformulier prijsindicatie uitvaart