Ieder mens is uniek

elk afscheid bijzonder

Boy Jansen

Mijn naam is Boy Jansen, trotse eigenaar van dit mooie bedrijf.  Als jonge jongen, zo’n jaar of 12 oud, gaf ik als antwoord op de vraag: “Wat wil je later worden?”, het volgende: “Begrafenisondernemer of bakker”. Maar wanneer mensen in je omgeving vaak genoeg zeggen: “Nou, dat met die begrafenissen, dat is niks”, dan neig je al snel naar een andere richting. Zo koos ik voor de bakkersopleiding, maar al snel stapte ik over naar de horeca om meer met mensen in contact te komen. Toch voelde ik me nooit helemaal op mijn plaats in mijn eerdere werk.

Mensen die mij kennen, weten dat ik regelmatig van baan ben gewisseld, maar altijd bleef de wens om werkzaam te zijn in de uitvaartbranche aanwezig.

Na talloze sollicitaties en vele afwijzingen, omdat ik in de ogen van ondernemers te jong was, liet ik het een tijdje rusten. Totdat alles op zijn plek viel en ik werd aangenomen bij een uitvaartonderneming. Daar heb ik ontzettend veel mogen leren en heb ik alle facetten van dit mooie vak eigen kunnen maken. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en al snel groeide de wens om een eigen uitvaartonderneming te starten. Een onderneming waar ik het helemaal op mijn ‘eigen’ manier kan doen, een onderneming die past bij deze tijd.

Mogelijk kent u mij ook vanuit mijn andere passie, het tonpraten. Al enkele jaren treed ik ‘onder de rivieren’ op als grappenmaker. In eerste instantie dacht ik dat deze combinatie elkaar in de weg zou zitten, maar gelukkig blijkt het elkaar eerder te versterken. En daar ben ik enorm trots op. Een lach en een traan liggen dicht bij elkaar. Het is bijzonder dat ik in dit werk soms voor een lach kan zorgen, al is het maar een glimlach. Bovendien helpt mijn ruime podiumervaring mij bij het vormgeven van een mooie afscheidsceremonie, telkens weer uniek en op maat gemaakt.

In essentie spreekt hier een heel trotse man, trots en gelukkig met de twee bijzondere en mooie ‘beroepen’ die ik uitoefen. Het is voor mij altijd een eer als ik iets kan betekenen, of het nu met een lach is of met een traan.

Met warme groeten,

Boy Jansen

Onze gastdames / draagsters

Bij ons team van gastdames staat gastvrijheid en vriendelijkheid centraal. Elke dame heeft een uitgebreide training gehad, waardoor ze precies weten wat er van hen wordt verwacht.

Onze gastdames verwelkomen de gasten hartelijk, begeleiden de condoleance en vervullen alle benodigde taken tijdens een afscheidsdienst. Steeds vaker kiezen nabestaanden ervoor om zelf de kist te begeleiden, maar mocht deze voorkeur er niet zijn, kunnen onze dames ook deze taak op zich nemen. Ons team, jong en representatief, heeft al veel lof mogen ontvangen, waar we zeer trots op zijn.

Met ervaring bij meerdere kleine ondernemingen hebben onze gastdames een schat aan ervaring. Hierdoor weten ze precies hoe ze zich moeten gedragen en handelen in de gevoelige sfeer van een afscheid. Ons team is een topteam!

Ons zorgteam

Mocht het ooit voorkomen dat Boy niet direct beschikbaar is, dan staat ons zorgteam klaar. Dit team, bestaande uit bekwame professionals, hebben we altijd achter de hand omdat onze werkzaamheden niet altijd te plannen zijn.

Bij Boy Jansen Uitvaartverzorging hechten we enorm veel waarde aan een respectvolle laatste verzorging, veilig vervoer van de overledene en een opbaring die een warm en fijn gevoel achterlaat bij u.

Alle teamleden zijn opgeleid in overledenenverzorging en voeren hun werk met grote toewijding uit. Dag en nacht staan ze paraat om snel en nauwkeurig te handelen.

De leden van ons zorgteam assisteren bij de laatste verzorging, de opbaring en het plaatsen van de overledene in de kist. Ook dragen zij zorg voor eventuele overbrengingen en het staatsievervoer op de dag van de uitvaart mits die niet door Boy gedaan kan worden. Het daadwerkelijke regelen van de uitvaart zal altijd de taak van Boy Jansen zijn.