Ieder mens is uniek

elk afscheid bijzonder

Boy Jansen

Als jonge jongen, ik geloof dat ik een jaar of 12 was, gaf ik als antwoord op de vraag “Wat wil je later worden?”, het antwoord: “Begrafenisondernemer of bakker”. Als mensen in je omgeving maar vaak genoeg zeggen: “Nou, dat met die begrafenissen dat is niks”, dan maak je al snel de keus om bakker te worden. Eenmaal aan de bakkersopleiding begonnen, had ik al snel de overstap gemaakt naar horeca/slagerij om zo meer met mensen in contact te komen. Echter heb ik me in mijn werk verleden nooit helemaal op mijn plaats gevoeld, mensen die mij dan ook al enige tijd kennen weten dat ik regelmatig een switch heb gemaakt en ook altijd was de wens om werkzaam te zijn in de uitvaartbranche aanwezig.

Na diverse sollicitaties en vele afwijzingen, omdat ik in de ogen van de ondernemers nog te jong was, heb ik het een tijdje laten rusten. Totdat alles op zijn plek viel en ik werd aangenomen bij een uitvaartonderneming. Bijzonder veel heb ik daar mogen leren en alle facetten van dit mooie vak heb ik me daar eigen kunnen en mogen maken. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en al vrij snel volgde de wens om samen met mijn vrouw de stap te gaan maken naar een eigen uitvaartverzorging. Een uitvaartverzorging anno 2018.

Veel mensen zullen mij waarschijnlijk ook kennen vanuit mijn andere passie, het tonpraten. Al enkele jaren treed ik ‘onder de rivieren’ op  als grappenmaker. Eerst had ik het gevoel dat de combinatie die nu gemaakt is met elkaar zou gaan vloeken, gelukkig merk ik dat het elkaar eerder versterkt. En daar ben ik dan ook enorm trots op. Een lach en een traan ligt dicht bij elkaar. Hoe bijzonder is het dan ook dat je soms in dit werk kunt zorgen voor een lach, al is het maar een glimlach. Ook helpt de ruime podiumervaring mij bij het maken van een mooie afscheidsceremonie. Iedere keer weer uniek en op maat gemaakt.

Resume, hier sprak een hele trotse man, trots en gelukkig met de twee bijzondere en mooie ‘beroepen’ die ik uitoefen. Altijd weer is het een eer als ik iets kan en mag beteken of het nu is met een lach of met een traan.

Jennifer Rovers

Hoe ironisch kan het zijn? Vroeger had ik de droom om verloskundige te worden, om nieuw leven welkom te heten. En nu heb ik het voorecht om mensen te begeleiden op hun laatste reis. In mijn opleidingstraject tot verloskundige ben ik gestopt na het behalen van mijn diploma van verzorgende. Dit door de komst van kinderen die ons gezin compleet hebben gemaakt.  Een aantal jaar heb ik gewerkt in verzorgingstehuizen. Hier heb ik kennis gemaakt met de laatste verzorging. Eén van de meest bijzondere verzorging die ik in mijn werk heb mogen doen en ik haal er dan ook veel voldoening uit, om samen met de nabestaanden tot een ‘mooi’ eindresultaat te komen. Een mooi compliment vond ik dan ook “Ons mam ziet er precies uit zoals ze was”.

Daarnaast ben ik een “pietje precies” als het gaat om administratie en boekhouding; een goede aanvulling op Boy. Ik zal dan ook met name achter de schermen actief zijn voor het bedrijf. Op de dag van de uitvaart zal ik altijd aanwezig zijn om u of Boy te ondersteunen daar waar nodig. Tijdens rouwbezoeken kunt u mij tegenkomen en zal ik u ontvangen en begeleiden en u voorzien van een kopje koffie.

Vooral ik vond het heel spannend om de stap naar een eigen uitvaartonderneming te maken. Gaan mensen wel voor ons kiezen? Achteraf ben ik blij dat ik ben meegegaan in deze geweldige stap. Want één ding is zeker, wat hebben wij mooi en speciaal werk!

Onze gastdames / draagsters

Bij ons team van gastdames staat gastvrijheid en vriendelijkheid voorop. Alle dames hebben training gehad en weten hierdoor precies wat er van hun verwacht wordt.
Zij zijn ervoor om de gasten te ontvangen, ze begeleiden de condoleance en vervullen alle taken welke bij een afscheidsdienst van toepassing zijn. Steeds vaker kiezen nabestaande ervoor om zelf de kist te begeleiden, echter mocht deze voorkeur er niet zijn kan ook dit door onze dames gedaan worden. We werken met een jong en representatief team waar we al veel complimenten over hebben ontvangen, hier zijn we trots op.

De dames werken voor meerdere kleine ondernemingen, hierdoor hebben ze veel ervaring en weten ze precies hoe ze, in de sfeer van een afscheid, moeten werken en handelen. Een top team!

Ons zorgteam

Ons zorgteam bestaat uit ervaren verzorgers met allen dezelfde instelling, alles voor de familie!
Wij hechten veel waarde aan een goede laatste verzorging, veilig vervoer van de overledene en een opbaring waar u met een warm en fijn gevoel op terug kijkt.
Alle teamleden hebben de opleiding gevolgd voor overledenezorg en doen hun werk met veel liefde. Dag en nacht staan ze klaar om zo snel en accuraat te kunnen handelen.
De dames en heren van het zorgteam, assisteren bij de laatste verzorging, bij de opbaring en het in de kist leggen van de overledenen. Daarnaast dragen zij zorg voor eventuele overbrengingen en het staatsie vervoer op de dag van de uitvaart.