Blog #3 Twee Werelden

Al vaker heb ik aangegeven dat een lach en een traan heel dicht bij elkaar liggen.In de dagen dat ik een familie bij mag staan, wisselen deze twee emoties zich dan ook in rap tempo af. Zo lachen we met mooie herinneringen en vaak volgt de traan bij de gedachte dat het een van de laatste herinneringen was. Bij een afscheidsdienst probeer ik deze twee emoties een mooie en gepaste plek te geven in de dienst.

Al een tijdje speel ik met de gedachte om mijn passie voor het theater en de liefde voor mijn werk te combineren. Maar hoe?

Na veel nadenken zijn we tot iets heel bijzonders gekomen. In samenwerking met Theater de Hofnar te Valkenswaard gaan we een herdenkingsavond organiseren. Een avond waar we op een mooie manier stil staan bij hen die we missen. Een ontspannen sfeer waarbij livemuziek, mooie verhalen en het noemen van de namen de rode draad van de avond vormen. We gaan zowel een kaarsje branden om te gedenken als ook proosten om te vieren. De avond heet “Boy Jansen, Met een lach en een traan” en inmiddels zijn we druk bezig met de invulling van deze avond.

De avond is bedoeld voor iedereen die iemand in zijn of haar omgeving mist. Voor iedereen die een moment extra stil wil staan bij zijn of haar geliefde. We merken dat hier veel behoefte aan is. Voorheen waren er vooral speciale diensten in de kerk waarbij er extra stilgestaan werd bij de overledene. Echter wordt op de dag van vandaag het kerkbezoek steeds minder terwijl de behoefte om te gedenken blijft. We hopen op deze manier een mooie vervanging als ook aanvulling te hebben gevonden.

Ons doel is om deze avond jaarlijks te gaan organiseren en ieder willen we er ook een goed doel mee steunen. Dit jaar gaat de opbrengst van deze avond naar Stichting Make a Memory. Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals, ernstig zieke, terminale en overleden kinderen. Met een landelijk netwerk van 140 fotografen, die allen belangeloos meewerken en afhankelijk zijn van sponsoren, schenkingen en donaties, vinden wij dit een heel mooi en bijzonder doel.

Voor meer informatie over deze stichting, kijk eens op www.makeamemory.nl

Mocht u op een mooie manier, in een ontspannen sfeer stil willen staan bij uw overleden dierbare?
Ik ontmoet u graag op Woensdag 7 november in de Hofnar te Valkenswaard.
Entree is €5,00 en de avond begint om 20.15u.

Binnenkort volgt er meer informatie.

Mooi om te zien dat mijn twee werelden ook goed samen kunnen gaan.
Boy Jansen

1 Comment

  1. Tanja schreef:

    Dat vind ik nu heel erg mooi boy heel mooi idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.