Ieder mens is uniek

elk afscheid bijzonder

Natuurbegraven. Eeuwige rust in de vrije natuur.
Steeds vaker hebben mensen de wens om begraven te worden midden in de vrije natuur. Dit kan op een natuurbegraafplaats. Kiezen voor natuurbegraven is kiezen voor rust. In de natuur. Leven en dood gaan zo op een mooie manier samen.

Eeuwenoud gebruik
Midden in de natuur, onder een oude boom, of juist naast de favoriete bramenstruiken; op een natuurbegraafplaats kunt u zelf uw plaats uitzoeken. De natuur gaat altijd verder en kan op die manier veel steun en troost bieden. Bij natuurbegraven wordt de begroeiing zoveel mogelijk in zijn geheel weer teruggeplaatst, zodat een graf direct weer opgaat in de natuur en de natuur zich verder kan ontwikkelen. Ieder graf wordt maar één keer geopend en is voor één persoon. Zo is de belasting voor de natuur ook minimaal.

Natuurbegraven herontdekt
Natuurbegraven is al een eeuwenoud gebruik maar in Nederland voorbij gestreefd door het traditioneel begraven of cremeren. Sinds de trend dat mensen bewuster bezig zijn met duurzaamheid en duurzaam leven, is het natuurbegraven herontdekt. In de landen om ons heen is natuurbegraven al een stukje verder in ontwikkeling. In het Verenigd Koninkrijk zijn ruim 300 natuurbegraafplaatsen en Duitsland telt er al ongeveer 50. Het aantal natuurbegraafplaatsen in Nederland zal in de toekomst ook alleen maar toenemen.

Natuurbegraafplaats Schoorsveld
Wij hebben een hele goede band met natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze, een prachtige plek midden in de natuur van de parel van Brabant. Wij hebben veel informatie in huis over deze natuurbegraafplaats en adviseren u graag.