Ieder mens is uniek

elk afscheid bijzonder

Verzorging van de Overledene

Bij ons hechten we veel waarde aan een respectvolle laatste verzorging. Deze intieme handelingen, zoals het wassen en kleden van de overledene, zijn uiterst waardevol en kunnen in de meeste gevallen bij voorkeur in de vertrouwde omgeving plaatsvinden, bijvoorbeeld thuis. We bieden families de mogelijkheid om hierbij te assisteren, omdat dit een moment van grote betekenis en troost kan zijn.

Naast de gebruikelijke verzorging, zoals het scheren, verzorgen van nagels en kapsel, en eventueel aanbrengen van make-up, staat persoonlijke voorkeur centraal. We hechten waarde aan uw input over hoe de overledene gewend was haar kapsel te dragen of zich op te maken. Uw herinnering aan wie de overledene was en uw wensen staan hierbij voorop. Tijdens dit proces voeren we ook technische handelingen uit, waarbij u desgewenst aanwezig mag zijn om alles te volgen.

Wanneer iemand in het ziekenhuis komt te overlijden, verschilt de situatie van een thuisoverlijden. Na het vaststellen van het overlijden door de behandelend arts, wordt de overledene van de verpleegafdeling naar het mortuarium gebracht. Het mortuarium is een specifieke afdeling in het ziekenhuis waar de overledene de eerste zorg ontvangt en tijdelijk wordt opgebaard in een gekoelde ruimte, in afwachting van overdracht aan de uitvaartverzorger.

Samen met u bespreken we graag waar de laatste zorg plaatsvindt, het aankleden, en de opbaring, zodat we tegemoet kunnen komen aan uw specifieke wensen en de voorkeuren van de overledene.

Samen Voor een Waardige Laatste Verzorging

In de meeste gevallen vinden we het van onschatbare waarde om de laatste verzorging samen met de familie te doen. Het kan een kostbaar moment zijn om in alle rust afscheid te nemen en het overlijden te verwerken. Hierdoor kunnen we samen zorg dragen voor een respectvol en liefdevol afscheid, waarbij we aandacht besteden aan de kleine details die de persoonlijkheid van uw dierbare weerspiegelen.