Ieder mens is uniek

elk afscheid bijzonder

Verzorging

Vindt het overlijden thuis plaats dan kan de verzorging, het wassen en kleden van de overledene, ook thuis plaatsvinden. Wilt u daarbij helpen dan is dat natuurlijk mogelijk. Een belangrijk onderdeel in de verzorging van de overledene, is het eventueel scheren, het verzorgen van de nagels, het in model brengen van het kapsel en het eventueel aanbrengen van make-up.

Uiteraard in overleg met u kan er met een meest recente foto gekeken worden hoe de overledene gewend was haar kapsel te dragen en zich op te maken. Wie de overledene was en uw wensen zijn uiteraard bepalend. Bij een verzorging horen ook een aantal technische handelingen, deze zullen wij voor u uitvoeren. Hierin hebben we geen geheimen en u mag, indien gewenst, overal bij aanwezig zijn.

Als iemand in het ziekenhuis overlijdt, ontstaat er een andere situatie dan wanneer iemand thuis overlijdt. In het ziekenhuis zal de behandelend arts de dood vaststellen.
De overledene wordt overgebracht van de verpleegafdeling naar het mortuarium. Een mortuarium is een afdeling binnen het ziekenhuis waar overledene de eerste zorg verkrijgen en tijdelijk in een gekoelde ruimte wordt opgebaard totdat de overledene wordt overgebracht door de uitvaartverzorger. Met elkaar zullen wij bespreken waar u de overledene de laatste zorg wil geven, het aankleden enz. en de plaats van opbaring.