Ieder mens is uniek

elk afscheid bijzonder

In Nederland mag een overledene op vele verschillende manieren worden vervoerd. Dat kan per rouwauto, boot, fiets, motor, caravan, koets etc. Nabestaanden staat het ook vrij om de overledene zelf te vervoeren. Nabestaanden kunnen er dus voor kiezen om vervoer te huren of gebruik te maken van eigen middelen. U kunt zelf bepalen welk middel het beste bij u en de overledene past.

‘Onze collectie’
De rouwauto’s die wij gebruiken, huren we in bij Rouwservice Nederland (RSN)
De auto’s die we in ons gesprek laten zien (acht verschillende modellen) komen van de vestiging in Eindhoven. RSN heeft een nog grotere collectie echter zit hier een meerprijs aan omdat ze van verder weg moeten komen.

Zelf uw dierbare vervoeren
U heeft zelf een bus of de overledene had zelf een aanhanger, een camper of misschien wel een tractor met platte kar. Zolang de kist past en het veilig is, mogen uw eigen voertuigen als rouwauto gebruikt worden.

Als u kiest voor eigen vervoer vinden wij het belangrijk dat we dat van tevoren testen met een lege kist; zeker ervan zijn dat het kan.

Bijzonder rouwvervoer
In Nederland zijn er veel bedrijven gespecialiseerd in bijzonder rouwvervoer. Met de meeste bedrijven hebben wij al contact gelegd zodat wij u hier beter over kunnen informeren.
Wanneer bijvoorbeeld de overledene een passievolle trucker was, dan kan er voor de uitvaarttruck gekozen worden. Natuurlijk kan er ook voor de eigen vrachtwagen gekozen worden.
Geen lange stoet vormen maar samen met uw dierbare de laatste rit maken, kan met de uitvaart-bus. Deze zijn er in diverse uitvoeringen en formaten.

Bijzonder rouwvervoer wordt ook vaak gedaan met dieren, bijvoorbeeld paarden met een koets worden veelvuldig ingezet. Dit kan een klassieke koets zijn in het zwart of wit maar een platte kar behoort ook tot de mogelijkheden.
Ook bestaat er de rouw-koe. De rouw-koe trekt een boeren kar voort waarop de kist staat.

Mocht u gebruik willen maken van het bijzonder rouwvervoer, zullen wij namens u contact opnemen met de leverancier. Als eerste zullen we een offerte opvragen, deze zullen we met u overleggen en pas dan overgaan tot een bevestiging.