Ieder mens is uniek

elk afscheid bijzonder

Wij werken voor alle uitvaartverzekeraars.
Uitvaartverzekeraars die ook uitvaarten uitvoeren laten u graag geloven dat de verzekerde verplicht is de uitvaart bij hen te laten verzorgen. Er is vaak een brief bij de polis gesloten met bijvoorbeeld de tekst dat het noodzakelijk is dat er na een overlijden direct contact wordt opgenomen met de verzekeraar. Dit is zeker niet verplicht, wat er ook op het briefje staat u bent altijd vrij in de keuze voor uitvaartverzorger. Als u voor ons kiest, betaald de verzekeraar het bedrag aan u of ons uit.

Wat is een uitvaartverzekering?
Met een uitvaartverzekering spaart u voor de kosten van een uitvaart door middel van premiebetaling. De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering hangt af van verschillende factoren. Met een uitvaartverzekering kunt u diensten of een bedrag vrij laten komen waarmee de nabestaanden de uitvaart kunnen organiseren.

Waarom een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is de enige verzekering waarvan u zeker weet dat ze ooit uit zal keren en in die zin is ze bijzonder. Het gaat niet alleen om het risico van overlijden maar het gaat om de zekerheid dat de plechtigheid betaald kan worden zonder dat de nabestaanden de rekening gepresenteerd zullen krijgen. Uitvaartverzekeringen vergelijken is dus altijd verstandig.

Uitvaartkosten
Wat kost een uitvaart of wat kost een begrafenis of crematie? Dit is een veel gestelde vraag. De wensen omtrent de invulling van de uitvaart zijn per persoon verschillend. Sommigen willen het eenvoudig houden terwijl de ander kiest voor een uitgebreidere en kostbare uitvaart. Vaak schrikken nabestaanden van de hoge kosten.

Om een idee te krijgen hoe uw uitvaartkosten zullen zijn, kunt u bij ons geheel vrijblijvend een gesprek aanvragen. Wij komen bij u langs en bespreken uw wensen en de bijbehorende kosten. Ook kunnen we u adviseren in het nemen van een uitvaartverzekering. Het advies kan ook zijn om dit niet doen. Geheel afhankelijk van uw eigen situatie.

Goedkoopste uitvaartverzekering
Uw eerste gedachten is misschien te kiezen voor de goedkoopste uitvaartverzekering. Dat is niet altijd verstandig. De goedkoopste verzekering dekt wellicht niet alle mogelijkheden die u wenst. Daarom is het belangrijk om eerst uw eigen wensen op een rijtje te zetten en daarna pas te vergelijken. Door te vergelijken komt u vervolgens bij de goedkoopste verzekering uit.

Zaken waarop u kunt letten tijdens het vergelijken zijn bijvoorbeeld de premie, hoe lang u die premie dient te betalen en de manier waarop wordt uitgekeerd.

Welke type uitvaartverzekeringen zijn er?
Er zijn verschillende type uitvaartverzekeringen. De meest gebruikelijke zijn:
• een Natura uitvaartverzekering
• een Kapitaal uitvaartverzekering
• een Combinatie uitvaartverzekering

Uitkeren in kapitaal
Bij een kapitaalverzekering, ook wel koopsom uitvaartverzekering genoemd, krijgt de nabestaande een vrij te besteden bedrag uitgekeerd. Hiermee kunnen de nabestaanden de uitvaart organiseren. Met een kapitaal uitvaartverzekering hebben de organiserende nabestaanden alle vrijheid om de dag precies in te richten zoals zij denken dat deze het best past. Het is bij een kapitaal uitkering niet verplicht het uitgekeerde bedrag te gebruiken voor de begrafenis.

Uitkeren in Natura
Bij een uitkering in natura, natura uitvaartverzekering, wordt een (beperkt) pakket aan diensten uitgekeerd. De uit te keren diensten zijn in de uitvaartpolis beschreven. Wilt u afwijken van de in de polis benoemde diensten, zullen deze apart gefactureerd worden.

Uitkeren in natura kan vaak alleen bij door de verzekeraar geselecteerde uitvaartverzorgers. Wit u een andere uitvaartverzorger, dan krijgt u alsnog een bedrag – dat meestal te laag is om dezelfde diensten te kunnen betalen – uitgekeerd. Laat u hier goed over informeren. U bent bij een sterfgeval niet verplicht om meteen de verzekeraar in te lichten. Gaat uw voorkeur ernaar uit om de uitvaart bijvoorbeeld door ons te laten organiseren, bel ons dan eerst en wij zullen samen met u bekijken wat de eventuele financiële voor-, en nadelen zijn. Mocht het voor u beter zijn om de uitvaart door de verzekeraar te laten organiseren, is dit natuurlijk geen enkel probleem, wij zullen voor het gesprek ook geen kosten in rekening brengen.

Combinatie-uitvaartverzekering
Een combinatie-uitvaartverzekering, ook wel ‘natura sommen uitvaartverzekering’ genoemd, is een verzekering waarbij je diensten en een bedrag – speciaal voor de uitvaart – verzekert. Hierbij kunnen de nabestaanden zelf bedenken met welke uitvaartverzorger er zaken gedaan worden en hoe de uitvaart er precies uit zal zien. Deze verzekering kan van pas komen wanneer u naast het standaardpakket ook een persoonlijke noot aan de plechtigheid wilt toevoegen. De verzekeraar zal dan de facturen van de desbetreffende uitvaart-verzorgende diensten vergoeden. Het verschil met een Kapitaal uitvaartverzekering is hier dat het vrijgekomen bedrag alleen aan een uitvaart kan worden uitgegeven.

Uitvaartverzekering afsluiten
Als u een uitvaartverzekering wilt gaan afsluiten dan is het verstandig om vooraf eerst de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken. Een uitvaartverzekering is namelijk geen verzekering waarbij u na een aantal jaar overstapt naar een andere verzekeraar. Als het goed is, sluit u de uitvaartverzekering maar één keer in uw leven af. U wilt zich verzekeren bij een betrouwbare uitvaartverzekeraar waarbij de kosten voor uw uitvaart gedekt zijn en u er vertrouwen in heeft dat alles goed geregeld wordt. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet verplicht. Echter wilt u waarschijnlijk niet dat uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart achterblijven.

Uitvaartwensen
Het is belangrijk dat u een idee heeft wat uw uitvaartwensen zijn. Wilt u worden begraven of worden gecremeerd. Wilt u een sobere of een uitgebreidere dienst.

Verschil uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering
Bij een uitvaartverzekering worden de kosten van de uitvaart zelf gedekt. Deze verzekering loopt levenslang, dus tot overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering sluit u af voor uw nabestaanden. Een overlijdensrisicoverzekering heeft een einddatum. Alleen als u tijdens de duur van de verzekering  komt te overlijden, zal de verzekeraar uitkeren.